Opvang

De binnenschoolse opvang werd overgenomen door de stad Leuven. Zij geven aan elke leerling een huishoudelijk reglement mee dat ondertekend moet worden. Sinds schooljaar 2012-2013 gebeurt de registrering met een i-pad .

Met een I-pad wordt elk kind dat tijdens de opvang aanwezig is, geregistreerd.

's Morgens is dit tussen 7u en 8u. 's Avonds is dit vanaf 15u45. De kinderen die in de opvang blijven, zijn bij juf Ingrid in de opvangruimte. Alle andere kinderen zijn onder begeleiding van hun ouders welkom op de speelweide.

Regelmatig zijn er brede schoolactiviteiten. Aan het begin van elk trimester wordt er een brief met een overzicht van de activiteiten meegegeven. Dan kan je ook inschrijven.

Deze activiteiten zijn aan dezelfde prijs als de gewone opvang.

De kinderen brengen zelf een koekje of een drinkbus ( met water )mee. Als versnapering liefst een stukje fruit of een droog koekje (geen snoep of chocoladekoeken).
Indien de kinderen later dan 18u00 worden afgehaald, wordt er een boete aangerekend van 5 euro per kwartier, dit is de werkelijke kost van een opvangjuf.  Indien men verwacht te laat te komen gelieve dan de opvang te verwittigen op het nummer 0490118517

Uren:

  • ’s morgens vanaf 7u00 tot 8u00
  • ’s avonds van 15u45 tot 18u00
  • Woensdag is er naschoolse opvang tot 16u. Er wordt bekeken of opvang tot 18u nodig is.

Organisatie:

Ochtendopvang: De kinderen worden opgevangen in de turnzaal. Alle kinderen die vóór 8u00 naar school komen gaan naar de ochtendopvang. Vanaf 8u00 neemt de juf van de ochtendbewaking  de kinderen mee naar de speelplaats. Kinderen waarvan de ouders nog even op school blijven, worden niet naar de opvang gebracht maar blijven buiten wachten tot de speelplaatsbewaking ( Juf Ingrid + een leerkracht) aanwezig is. Indien het erg regent, mogen deze kinderen en hun ouders, tot onze nieuwe school staat en er een afdak is, bij in de turnzaal.

Avondopvang:
Om 15u45 start de naschoolse opvang. Alle kinderen die niet opgehaald zijn voor 15u45, blijven in de opvang op school. Deze gaat door in de turnzaal of buiten op de speelplaats bij mooi weer.

Vergoeding: 45 cent per begonnen kwartier per kind. Voor meerdere kinderen uit hetzelfde gezin die gelijktijdig in de opvang verblijven, wordt er een gezinskorting toegepast ( 2de kind: 20%,3de kind: 30%, 4de en 5de kind 40 %),

De afrekening gebeurt door vzw Kinderopvang Leuven 

Boete voor laattijdig afhalen: 5 euro per begonnen kwartier

Verantwoordelijke(n):

Ingrid Segers ( vanaf 17 september 2014)

Huda Ali ( woensdagnamiddag)

Er is een samenwerking met het kinderdagverblijf “Het Eekhoorntje. De volledige organisatie ligt in handen van “Het Eekhoorntje” (tel 016/25 12 77 – Guldensporenlaan 65, 3010 Kessel-Lo). De kinderen die door het Eekhoorntje opgehaald worden, vallen ook onder hun verantwoordelijkheid.

Brede school en Kinderkuren

Heb je verborgen talenten? Hou je van sporten? Wil je graag eens 'iets anders proberen? Kinderkuren biedt ook in onze school leuke activiteiten en workshops aan tijdens de opvanguren. De prijs is hetzelfde als de gewone opvang.

Trimester 1:

Voor de derde kleuterklas en het eerste leerjaar: 'Rustige activiteiten'. 10x op maandag tussen 15u45 en 16u45.

Voor het tweede, derde, vierde leerjaar: 'Papierplezier met de Grosjm'. 10 x op donderdag tussen 15u45 en 16u45

Let op! Inschrijvingen moeten binnen zijn ten laatste op 22/9/2017

 

Copyright © 2017 Vrije Basisschool De Zonnebloem Kessel-lo Rights Reserved

Maak een artikel

Bezoekers

We hebben 177 gasten en 3 leden online