Veilig en gezond

Veiligheid

Aan de schoolpoort

De meeste kinderen die bij ons naar school komen, wonen op wandel- of fietsafstand van de school. We vragen dan ook zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen. Zo kan u uw steentje bijdragen tot minder verkeersdrukte rond onze schoolpoort.

Aan ouders die hun kinderen met de wagen brengen, vragen wij de nodige discipline op te brengen om het voor elke weggebruiker zo veilig mogelijk te maken. Halvelings parkeren op de stoeprand, op het zebrapad... is allemaal onveilig en wettelijk niet toegelaten. Het geeft trouwens ook geen goed voorbeeld aan de kinderen van onze school. Aan het centrum van Don Bosco is een ruime parking waar je je kind veilig kan laten uitstappen.


In de school
Tijdens de speeltijden houden wij voldoende toezicht om de veiligheid te verzekeren. Tijdens de lessen zijn de kinderen steeds onder toezicht zodat we ongevallen zoveel mogelijk kunnen vermijden. Onze preventieadviseur houdt in de gaten of alle wettelijke verplichtingen betreffende de veiligheid in orde zijn. (bv. keuringen van brandblusapparaten, noodverlichting, gas en elektriciteit,...)

Ongeval – Dokter
Mocht er toch een ongeval gebeuren op school dan staat er een EHBO-verantwoordelijke paraat om de eerste zorgen toe te dienen. Twee andere leerkrachten volgen dit schooljaar nog een cursus. Als een kind ziek wordt op school of het heeft een ongeval dan verwittigen wij, bij de minste twijfel, de ouders of de personen die zij daarvoor aanduidden bij inschrijving. Indien we die niet kunnen bereiken, bellen we de huisarts van het kind.

Hygiëne

Toilet
Kinderen kunnen netjes naar het toilet gaan tijdens de speeltijden. Na het toiletbezoek wassen ze de handen. De handdoeken worden dagelijks vervangen. Ook de toiletten worden elke dag gepoetst.

Kledij
De kledij is verzorgd en fris. Voor de lessen bewegingsopvoeding dragen de kinderen de voorgeschreven turnkledij. Deze wordt bij elke schoolvakantie mee naar huis gegeven om te wassen.

Gezondheid en voeding

Gezonde voeding
Op school worden enkel gezonde voedingswaren toegelaten. De leerlingen brengen dus ook geen snoep of frisdrank mee naar school. Een voedzaam tussendoortje voor in de speeltijd kan zijn: een stuk fruit, een boterham, een koek, liefst zonder chocolade. Gelieve hier ook rekening mee te houden indien uw kind een traktatie wil meebrengen voor zijn/haar verjaardag. Water mag er steeds gedronken worden.

Copyright © 2017 Vrije Basisschool De Zonnebloem Kessel-lo Rights Reserved

Maak een artikel

Bezoekers

We hebben 204 gasten en 3 leden online