Thema kleuren

Anna had een dinsdag een regenboog getekend! Maar ze was één dingetje vergeten! De kleuren! Maar welke kleuren moest ze nu weer gebruiken? Ze kent de kleuren nog niet zo goed! Samen met de kleuters ging ze op ontdekking.

Dinsdag leerden we over ROOD. De kls scheurden rode snippers en kleefden deze op de regenboog.

Woensdag leerden we over GEEL. De kls kleefden stickers op de juiste boog.

Donderdag leerden we over BLAUW. Nu mochten ze blauwe strokken in stukjes knippen en deze op de boog kleven.

Vrijdag leerden we dat als we geel en blauw mengen dat dit GROEN wordt. Ze mengden de verf en schilderde de boog.

Maandag leren we dat geel en rood ORANJE wordt.

In de klas was er heel wat aanwezig waarmee de kleuters aan de slag konden gaan. Zo was er bv. een ontdekdoos met allerlei materialen waarmee ze onderzoekend en zelfstandig de kleuren konden gaan ontdekken. Ook gezelschapspelletjes, verhalen en boekjes, kralen, blokken, sorteermateriaal, filmpjes, ... waren aanwezig waardoor ze helemaal werden ondergedompeld in de wereld van de kleuren.

Volgende week leren we nog over de kleuren en over de vormen: cirkel, vierkant en driehoek.

Fijn weekend!

Juf Wendy

Gerelateerde afbeelding

Thema de ark van Noach

Wat waren het twee leuke weken toen we leerden over de ark van Noach!

Noach bracht een bezoekje aan onze klas en vertelde zijn verhaal. Wij bouwden net als Noach ook een grote rode boot voor alle dieren.

Het verhaal werd op allerlei manieren verteld door bv. aan de hand van prenten, het boekje, poppenkast, met speelgoed, in de hoeken werd het nagespeeld, een filmpje over Noach, ...

Ook Sint Fransiscus is een echte dierenvriend. Aan de hand van zijn verhaal hebben we dierenyoga gedaan. Een rustig moment waarbij we allerlei houdingen van de verschillende dieren konden aannemen.

Een liedje mocht natuurlijk ook niet ontbreken:

Kom ga je mee?
Met Noach in de boot!
Er is plaats genoeg,
want hij is reuzegroot!
Nu komen alle dieren aan, ze stappen twee aan twee.
Een vrouwtje en een mannetje en Noach gaat ook mee!

Doordat er op het einde van het verhaal van Noach een regenboog komt, waren de kleuters zeer geïnteresseerd over de kleuren en kozen ze er zelf voor om over kleuren te leren. We hebben hier even over gebrainstormd over welke kleuren er dan wel zijn en wat we willen leren over de kleuren. Daarmee ben k aan de slag gegaan voor de volgende twee weken.

Lieve groetjes

Juf Wendy

Afbeeldingsresultaat voor ark van noach prent

Welkom in de eerste kleuterklas!

Wat was dat al een leuke eerste week met jullie kapoenen!

Er werden al meteen twee verjaardagen gevierd. Hip hip hoera voor Kelvin en Vital!

Ze leerden de nieuwe klas en hun nieuwe speelgoed al goed kennen. Het speelgoed was overal te vinden. Gelukkig konden ze na al het rommelen ook flink opruimen!

De ochtendrituelen kennen ze ondertussen al heel goed. Eerst zingen we ons liedje om Anna wakker te maken:

Handjes zwaaien heen en weer,
goeiemorgen, hier ben ik weer.
Sta maar recht en draai een rond!
Stamp met je voeten op de grond!
Al goed wakker? Geeeeuw!
Welkom in de klas.
 

Daarna hangen ze elk hun symbooltje (iedereen is een diertje in de klas) in ons huisje. En dan wordt het kindje van de dag gekozen. Meer uitleg over dit alles krijgen jullie mee op de infoavond.

We deden allerlei leuke activiteiten en spelletjes. Zo speelden we memorie, 'welk kindje is er weg', liedjes zingen, wat zit er in Anna's boekentas?, en zoveel meer. ze versierden ook een doos. Dit wordt onze herinneringendoos voor het hele jaar. Hier stoppen we allemaal leuke dingen in die we hebben gedaan om dan later eens op terug te kijken. Dit vonden ze echt heel leuk om te doen. Ze deden dit helemaal zelf, ik heb hier niet bij geholpen. Het werd een hele mooie doos. De foto's hiervan zijn te vinden op de fotosite.

Dinsdag 11 september is het infoavond op onze school voor meer uitleg rond het klasgebeuren. Jullie zijn allemaal zeer welkom.

Groetjes

Anna en juf Wendy

Afbeeldingsresultaat voor anna kathleen amant

 

Thema "Vriendjes"

Afgelopen week leerden we over hoe we echte vriendjes kunnen zijn. Het boekje ‘Sorry’ is hier een heel mooi voorbeeld van. Ze leerden dat het je helemaal geen ruzie hoeft te maken, maar als dat toch gebeurt, je sorry moet zeggen.

Elk kind kleurde een mannetje en zo maakte we een lange rij met de vriendjes van de klas. Want: “Iedereen hoort erbij!”.

Ook deden we een bewegingsmoment per twee waarbij ze elk om beurt elkaar een massage mochten geven met hun handjes over de rug van de andere kleuter.

Ook maakten we een groepsfoto van alle kinderen van de klas. Deze stopten we in de herinneringendoos.

Het volgende liedje leerden ze heel snel en kunnen ze al heel goed meezingen:

Ik ben ik,
Jij bent jij.
Ik naast jou en jij naast mij.
Eerst ben jij.
Dan ben ik.
1,2,3,4 dun of dik!

Deze week ging er ook extra veel aandacht aan samen spelen door bv. Gezelschapspelletjes, samen iets bouwen, samen knutselen, …

Op vrijdag kleurden ze ook allemaal een pluim voor iemand anders. Want iedereen van de klas verdient een pluim! Daarom hebben we ook een mandje vol pluimen in de klas. Telkens als ze iets goed doen gaat er een pluim in de vaas. Na het opruimen mogen ze elk een pluim in de vaas stoppen. Zo zit onze vaas elke dag vol pluimen en daar worden Anna en ik heel erg blij van!

Volgende week leren we over de ark van Noach.

Niet vergeten: Op woensdag is het geen school!

Lieve groetjes

Juf Wendy

 

Afbeeldingsresultaat voor vriendjes zijn

Copyright © 2017 Vrije Basisschool De Zonnebloem Kessel-lo Rights Reserved

Maak een artikel

Bezoekers

We hebben 163 gasten en 3 leden online