Sport en cultuur

Bewegingsopvoeding en sport

Kleuterturnen
De kleuters krijgen 2 uur per week bewegingsopvoeding. Ze dragen daarvoor geen turnkledij. Jaarlijks is er een sportdag. Deze gaat steeds in onze eigen school door.

Turnen in de lagere school
De kinderen van de lagere school krijgen 2 uur turnen in de turnweek, 1uur zwemmen en 1 uur turnen in de zwemweek. We doen mee aan svs-activiteiten op woensdag. De jaarlijkse sportdag gaat soms in onze eigen school door, soms is dit op verplaatsing.

Cultuur

Leeruitstappen
Cultuurbeleving heeft een heel bijzondere plaats in onze school. Tijdens de projectwerking proberen we zoveel mogelijk de dingen ter plaatse te ontdekken en beleven. We houden graag de kostprijs laag dus onze leeruitstappen zijn vaak in de buurt van de school. De Abdij van 't Park in Heverlee, het provinciaal domein, de bibliotheek, Museum M...

Op school
Tijdens de projecten werken kinderen vaak zelf een tentoonstelling uit. Deze wordt dan bezocht door andere leerlingen en ouders. Er komen muzikanten, voorlezers,... die de kinderen meenemen in hun fantasie. Ook tijdens onze opvang zijn er allerlei workshops die de leerlingen kunnen volgen.

Openluchtklassen

In onze school wordt dit langzaam opgebouwd. De kinderen van de eerste graad blijven een nacht op school slapen, de slaapavond. Dit is voor vele van hen vaak de eerste keer dat ze elders slapen zonder hun ouders, een hele stap.

In de tweede graad gaan onze leerlingen 3 dagen op zeeklassen.

In de derde graad zijn het sportklassen.

Copyright © 2017 Vrije Basisschool De Zonnebloem Kessel-lo Rights Reserved

Maak een artikel

Bezoekers

We hebben 191 gasten en 3 leden online